Program : Luni - Sambata : 8:30 - 17:30 | duminica - INCHIS

folii auto caroserie

Folii auto caroserie

Folii incolore de protectie a vopselei

Pietricelele sarite de sub rotile masinilor din fata, insectele care se lovesc de partea frontala a masinii, micile resturi metalice sau din alte materiale de pe drum, sarea si nisipul folosite la topirea zapezii - toate pot avea ca rezultatdeteriorarea vopselei ca urmare a socurilor mecanice sau coroziunii.

Ciupiturile, zgarieturile si petele astfel aparute degradeaza aspectul masinii si nu pot fi rezolvate decat prin revopsire sau retusare locala a finisajului.

Exista insa si o metoda de prevenire a acestor probleme, care asigura pastrarea intacta a vopselei originale - foliile incolore de protectie a vopselei.

Foliile de protectie sunt transparente, elastice si durabile, nemodificand aspectul masinii cum se intampla atunci cand montezi huse din piele sau din alte materiale similare.

 

Cum lucram

Pentru a comanda aplicarea de folii de protectie a vopselei trebuie sa treci pe la unul din centrele noastre pentru a face o precomanda.

Daca masina nu exista in baza noastra de date poti alege montarea foliei pe capota, oglinzi, laterale portiere, causul usilor, colturile barelor si alte zone similare, taierea facandu-se manual pe baza unui mulaj realizat dupa conturul acestor zone.

Daca masina ta exista in baza noastra de date cu modele care pot fi taiate cu ajutorul computerului atunci poti opta si pentru kituri pretaiate (model standard - o treime din capota, laterale capota si oglinzi - sau deluxe - setul standard plus bara din fata a masinii).

Dupa efectuarea masuratorilor se calculeaza necesarul de folie si costul total al montarii (in cazul in care doresti montarea la centrele noastre).

Se achita un avans (in baza caruia se taie folia astfel incat sa fie gata de montare) si se face o programare.

Intrebari frecvente despre foliile de caroserie

De ce sa pun folii si sa nu revopsesc masina daca imi apar ciupituri sau zgarieturi?

Revopsitul unui element de caroserie inseamna blocarea masinii in service timp de mai multe zile. In plus, datorita procedeului de vopsire folosit in fabrica,vopseaua originala este mai rezistenta decat cea aplicata ulterior. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pot sa apara diferente de culoare intre elementele de caroserie.

De asemenea, revopsirea o vei face cand ai deja suficient de multe punctulete ca sa se justifice. Pana atunci insa vei vedea zi de zi cum punctuletele albe stau pe capota, existand si riscul ca unele din acestea sa rugineasca sau sa provoace exfolieri ale vopselei (mai ales in sezonul rece, cand umezeala intra in ciupituri si procesul de inghet/dezghet duce la exinderea lor).

Ma deranjeaza ca marginea foliei creeaza o dunga pe capota. De ce as accepta asta?

Este adevarat ca atunci cand examinezi capota vei observa marginea foliei, in special daca pe ea s-a depus praf.

Este insa la fel de adevarat aceasta margine este observata doar de catre cei care se uita in mod special si voit la masina din diferite motive. Trecatorul sau participantul la trafic nu o observa.

Iar in cele din urma alegerea se rezuma la ce preferi sa vezi pe masina ta: o dunga discreta si uniforma pe capota sau punctulete albe de la vopseaua sarita.

In plus iti garantam ca atunci cand vii de la drum lung te vei simti mult mai bine stiind ca musculitele, gainatul si alte depuneri sunt pe folie (care poate fi inlocuita cand vrei tu) si nu pe vopsea unde ataca lacul si provoaca probleme estetice permanente.

Nu ies cu masina din oras. De ce mi-as pune folie?

Poate nu iesi niciodata cu masina din oras si nu ai problema ciupiturilor produse de pietricele sarite de la alte masini. Insa asta nu inseamna ca nu ai nevoie de folie.

Folia de caroserie, aplicata pe colturile barilor si in alte zone expuse la lovituri sau frecare (ex. zona de jos a pragurilor), te scuteste de nervi cand vii la masina si descoperi ca un sofer neglijent si-a frecat masina de a ta in parcare. Vopseaua ta va fi la loc iar daca pe folie ramane vopsea de la alta masina o poti sterge linistit cu o carpa umeda.