Program : Luni - Sambata : 8:30 - 17:30 | duminica - INCHIS

detailing interior

Detailing interior

Detailing interior (curatare tapiterie, bord si alte suprafete, plus aplicarea unei protectii)

Interiorul unei masini moderne este realizat dintr-o varietate de materiale si are numeroase suprafete curbe, fante, nise, plus o serie de echipamente sensibile la praf si umezeala.

Detailing-ul interiorului necesita o buna cunoastere a caracteristicilor acestor materiale si a recomandarilor producatorilor privind intretinerea lor.

Operatii de detailing interior 

Aspirare

Aspirarea mochetei se face cu ajutorul unei perii tari cu care se freaca. Acest procedeu urmareste scoaterea nisipului si a prafului din mocheta. Un alt accesoriu folosit in aspirare este pistolul de aer in linie cu care se sufla in prealabil gratarele, cusaturile, imbinarile si, in general, spatiile inguste si foarte greu accesibile.

Curatarea petelor

Pentru petele de pe mocheta, plafon si tapiterie se folosesc curatitori specifici cu grad de putere in functie de tipul petei.

Samponarea si curatarea suprafetelor textile

curatare tapiterieUlterior curatarii de mai sus, se realizeaza o samponare generala a intregii suprafete. Este vorba de intreaga mocheta, de partile textile ale tapiteriei si de suprafetele de vinil. 

Samponarea se face folosind o masina rotativa cu perii din plastic de doua dimensiuni pentru inaltimea parului sau manual cu diferite perii si cu un sampon spumant. Spuma samponului are rolul de a “imponderabiliza”, de a prinde particulele de murdarie intre bulele ei.

Extractie/limpezire

Pentru aceasta operatie se foloseste un aspirator special, de putere prevazut cu un incalzitor de apa in linie. Apa fierbinte este pulverizata pe suprafata si apoi aspirata impreuna cu spuma samponului. In cazul in care interiorul nu este foarte murdar, se poate folosi un extractor, cu un sampon specific cu spumare redusa.

Limpezirea este importanta deoarece, fara ea, resturile de sampon uscat se transforma ulterior intr-un adevarat “magnet” pentru murdarie.

Uscare

Dupa ce se limpezeste si se extrag bine resturile de apa din material, se usuca interiorul folosind o aeroterma speciala.

Uscarea este foarte importanta din doua puncte de vedere:

  1. Permite utilizarea protectorilor textili si
  2. Evita formarea conditiilor favorabile dezvoltarii mucegaiurilor si a mirosurilor neplacute.

Aplicarea de protectie textila si dressing de interior

Tapiteria textila se trateaza, dupa uscare, cu un protector textil special. Acesti protectori formeaza o pelicula subtire la suprafata materialului, lasandu-l in acelasi timp sa respire.

Pelicula confera un anumit grad de impermeabilitate materialului, protejandu-l si conferindu-i o rezistenta deosebita la murdarire.

Suprafetele de vinil si alte materiale sintetice din interiorul automobilului, dupa curatare, se protejeaza si revitalizeaza cu un dressing de interior.

Tratament piele

Pentru a-si pastra aspectul si calitatile, finisajele din piele necesita o ingrijire deosebita care are rolul de a preveni deshidratarea.

Pielea deshidratata isi pierde elasticitatea, se intareste si devine casanta. Rezultatul: rosaturi premature si fisurari care dau un aspect de cialisfrance24.com uzat si vechi.

Tratamentul pielii se face din doi pasi:

  1. Curatarea cu un curatitor special cu pH-ul echilibrat in asa fel incat sa nu atace pielea si
  2. Folosirea unui balsam special proiectat care intra rapid in piele redandu-i elasticitatea si moliciunea.